Den svulstiga inredningen är nästan övermäktig, och i kombination med modern popmusik, en kitschig toalett, art deco-detaljer, döda krukväxter och ett överlag ostädat intryck blir det nästan omöjligt att sammanfatta cafét på något annat sätt än överdrivet.

Det gäller även utbudet, där vi hittade allt från praliner till halvmeterlånga välfyllda baguetter. Man kan både beställa vid disken och slå sig ner för bordsservering.


Vi uppfattar prissättningen som något dyr, men fortfarande billigt jämfört med Sverigepriser. Vi testar Calvadostårta, en sockerkaksbotten med smörkräm, äpplekompott med calvados, vit chokladglasyr och garnyr med vita chokladflagor, och en glutenfri chokladtårta som smakar gott men har konsistens som en koagulerad chokladgegga och serveras med extra chokladsås.


Senare återvänder vi för att köpa med praliner – stora och med goda smaker – och en baguette, som funkar fint som middag på båten hem. Caféet har även pajer, vetebröd, smördegsbakelser och flera hyllplan med tårtor. Man serverar löste, men har ett litet utbud.
Personalen är trevlig och i lokalen stapplar även en sällskapssjuk överårig golden retriever runt.

Kommentera