Bogapott serverar sitt hembakat på eget porslin, lika rustikt som lokalen och inredningen. Flera våningsplan, inklusive en mysig källare med vedspis, gör att den lilla lokalen sväljer betydligt fler än man kan tro vid en första anblick. Uteplatsen med perfekt lunchsol blir fort full, men den lilla balkongen i lokalen är charmig och fint inredd. Här kommer personalen fort ut med dina beställda rågbrödsmackor, rombollar, smördegsverk eller någon av de mer klassiska tårtorna och pajerna. Det står ett fåtal av varje verk i den minimala kylen men utbudet är brett och känns både lokalt och traditionellt.

  

Vi testar en romboll, en liten lingonform och ett wienerbröd med skogsbär. Rombollen är en klassisk dammsugarsmaksatt liten kompakt boll rullad i kaksmulor, stabbig och lite mesig. Wienerbrödet är klassiskt, lite lite glasyr men fin smak. Lingonformen är en lagom stor moussefylld mördegsform med supersura tranbär/lingon, vilket blev en fin kombination.
 
Teet kommer i påsform, men det finns ett ok urval, och att få dricka i butikens egna muggar, som man sedan kan köpa i butiken intill, gör att det ändå känns ok.
 
 

Kommentera

Publiceras ej